Vso diploma arbeidsmarktgericht en dagbesteding

Vso diploma arbeidsmarktgericht en dagbesteding

In juni 2022 zijn de eerste 10 leerlingen van De Startbaan praktijkcollege (v/h De Ark) afgestudeerd met een officieel diploma! Diploma uitreiking VSO bij Shownieuws!

In 2018 begonnen Maurice Peeters en Mouris Boer met de uitwerking van hun droom, nl. het realiseren van een officieel erkend landelijk diploma voor alle vso leerlingen in Nederland. Mouris en Maurice wisten 7 vso scholen en een 4-tal organisaties te mobiliseren om deel te gaan nemen aan de verwezenlijking van deze droom. Na hard werken en veel doorzettingsvermogen is de droom waarheid geworden en in begin februari 2021 in de wet verankerd. Leerlingen van het vso sluiten ook hun schoolloopbaan af met een officieel diploma. 
Leerlingen in het profiel arbeidsmarktgericht behalen een diploma dat gelijk is geschakeld met het diploma praktijkonderwijs en leerlingen in het profiel dagbesteding behalen een eigen vso diploma.De ongelijkheid in het onderwijssysteem waarbinnen de groep vso leerlingen geen diploma konden behalen is nu definitief voltooid verleden tijd!!
 

Hier leer je hoe het werkt!